Over Marleen

 

De eerste boeken werden in ontvangst door de burgemeester van Zundert, Joyce Vermue, en de burgemeester van Kalmthout, Lukas Jacobs. 

Als verpleegkundige leerde ik observeren en op details letten, als leidinggevende ontwikkelde ik overzicht en analytisch vermogen. Een grote interesse in de geschiedenis van onze gezamenlijke geboortestreek, jaren onderzoekswerk en soms (heel) wat toeval komen allemaal bij elkaar in dit boek.

 

Het volgend fragment trok ruim 6 jaar geleden mijn aandacht. Vincent schreef het vanuit Saint-Rémy-de-Provence aan zijn moeder:“... Wat de tentoonstelling in Brussel betreft, daarom laat dat me niet onverschillig omdat ik er een paar schilderijen zal hebben van hier, die niettegenstaande ze in een heel andere streek zijn gemaakt, geheel en al gebleven zijn als waren ze b.v. in Zundert of Calmpthout geschilderd...” Kippenvel liep over mijn rug toen ik het tegen kwam, want op dat moment woonde ik al meer dan 25 jaar in Zundert, maar ik had de eerste 25 jaar in Kalmthout doorgebracht (en wist niet dat hij ooit over Kalmthout geschreven had)…

 

In de woorden die hij achter dit fragment schreef: “… en geloof ik ook door menschen die geen wat men noemt verstand van schilderijen hebben zouden kunnen worden begrepen…” herkende ik mijzelf… 😊Ik hoop dat ik ze goed heb begrepen!