Revieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Ell van Opdorp
4 maanden geleden

Het is een prachtig boek!

van den Buijs Louis
4 maanden geleden

Wetende wat werk het meebrengt om een dergelijk en degelijk ondersteund boek te brengen kan ik alleen maar zeggen: proficiat. Het is niet alleen een mooie uitgave om te lezen en de foto's van de werken te bekijken, het is ook iets geworden dat zeker in de boekenkast past om regelmatig nog eens te bekijken. Ook onze streek, Kalmthout en omgeving, zijn mooi in beeld gebracht met hopelijk de juiste link naar Vincent, ik heb wel meer dan het vermoeden dat deze link de waarheid is, al zullen we het misschien nooit echt weten.

Iris Scheys
4 maanden geleden

Marleen, jij opende mijn ogen en gunde me een hele andere blik in het leven van Van Gogh. Ik was van begin tot eind geboeid. Niet alleen door jouw ontdekkingen, maar ook door jouw gedegen bronnenonderzoek. Ik kan alleen maar zeggen: knap werk! Het is een boek dat ik iedereen zou aanraden. Een mens zal nooit meer op dezelfde manier naar de schilder van de zonnebloemen kijken.

Francine
5 maanden geleden

Dank je wel Marleen, voor het visuele effect van Vincent 's producties en de historische foto's
Zovele herinneringen die licht en kleur krijgen in het zuiden.
Met de brieven en jouw tekst is het leuk om analyses te bekijken in Vincent van Gogh 's kunstwerken.
Het is prachtig de geschiedenis en natuur uit onze omgeving door je boek te ontdekken.

Carla Brabers
5 maanden geleden

Nieuwe inzichten over Vincent Van Gogh, voor zowel de VanGogh-kenner als een eerste kennismaking met Van Gogh, doorheen het boek verweven de geschiedenis van deze regio. Relatief korte hoofdstukken, zodanig ingedeeld dat het vlot wegleest en beklijft.
Goed gemaakt Marleen.

Sandra
5 maanden geleden

Prachtig boek , heel compleet en het laat je met andere ogen naar zijn werken kijken. Een absolute aanrader!

Frank
5 maanden geleden

Schitterend boek met veel herkenbare beelden

Els
5 maanden geleden

5 dagen geleden
Wat een geweldig boek! Ik had eerst de afbeeldingen bekeken. Maar zondag begon ik te lezen... wat schrijf je mooi! Ik was helemaal mee in die tijd van toen.. Het was echt prachtig!

Charles van Campenhout
5 maanden geleden

2 maanden geleden
Wat een geweldig mooi boek / kunstwerk. Het uitzoeken door veel te kijken en ook te weten heb je veel bij elkaar gebracht. Een aanwinst om in huis te hebben.

Annemiek vd Made
5 maanden geleden

3 maanden geleden
Ik ben reuze benieuwd maar aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Hoop dat je veel boeken gaat verkopen! Succes!

Rating: 5 sterren
4 stemmen

 

 

Persoonlijke reacties die ik via de mail/app mocht ontvangen: 

 • Ik heb je boek met veel belangstelling gelezen, Je verklaring achterin het boek, dat iedere schrijver iets toevoegt aan het verhaal van Vincent van Gogh, vat goed samen wat ik erin gelezen heb. Ik vind de vele vergelijkingen met details die hij hier in deze regio gezien heeft en terugkomen in zijn latere schilderijen bijzonder. Samen met zijn brieven vertellen ze een logisch verhaal over wat hij in gedachten gezien heeft. Al bij al een mooi boek, waardoor ik weer anders naar zijn schilderijen zal kijken!

 

 • Wat een mooie dingen heb je bij elkaar gevonden! Ik vind het een prachtig boek!
   
 • Het is een prachtig boek en u mag echt trots zijn op uw boek!!

 • Ik heb je boek net uit! Wat een schitterend boek!! Zeker voor de geschiedenis van Zundert en het leven aldaar.

  Ik moest af en toe proberen te doorgronden wat je bedoelde. Maar overall is het geweldig en vind ik jouw zoeken naar foto's en/of hedendaagse overeenkomsten een smaakvol geheel: het verlevendigt de tekst.

  Eigenlijk heb ik hetzelfde gedaan bij mijn boeken: (deze man heeft zelf verschillende boeken over Van Gogh geschreven) kijken wat de tekst verteld en er een plaatje bij zoeken (en dan voornamelijk proberen een schilderij te vinden van van Gogh). Het is geweldig gedocumenteerd!

 • Wat is je boek logisch opgebouwd! Je legt uit hoe je aan de informatie bent gekomen en als je dan de foto's en schilderijen er naast ziet, zie je het gelijk! Geweldig! Je kunt helemaal volgen...

 • Ik ben helemaal in de ban van jouw boek, ik lees elke dag voor het slapengaan een paar bladzijden… ik geloof dat het iets met me doet … ik kijk soms door zijn ogen..waardoor ik hem een beetje leer kennen … hij was absoluut niet gek …

 • Superknappe uitgave, zeer mooie verzorgde lay-out. Elk hoofdstuk wordt aangekondigd met een foto in een foto en met telkens een aangepaste tekst uit een brief van Vincent! Prachtig! Kwaliteitsvol papier met haarscherpe foto’s, een mooie combinatie van foto’s/postkaarten met het werk van Van Gogh. Wat een werk! En wat een opzoekwerk! Zoveel details uitgezocht en uitgewerkt.

  Wat ik ook tof vind is dat je het geen zoektocht noemt, maar een vind-tocht, origineel! Niet alleen van Gogh komt aan bod, maar het is ook een knap tijdsbeeld dat je hierbij neer zet. Het zware leven in deze arme streek.

  Zeer uitgebreide bronvermelding, een extra is toch ook de samenstelling van de verschillende gezinnen in de bijlagen en niet te vergeten: de literatuurlijst, altijd interessante info als ik zelf opzoekingen doe.

  Kortom een fantastisch mooi boek! Knap aangepakt, vanuit de verschillende hoeken van de samenleving hier en de herinneringen van Vincent! Nogmaals proficiat!

 • Wat heb je nog veel nieuwe dingen gevonden! 

 • Dit haalt Van Gogh echt naar Zundert!

 • Geweldig mooi, een prachtige inkijk en vergelijking met plaats, herinneringen en schilderijen. Je fietstocht was al veelbelovend, maar dit "slaat alles". Heel knap hoe je de gelijkenissen hebt weergegeven. Mijn man was de eerste die het boek in handen kreeg en kon het eigenlijk niet loslaten... zo mooi vond hij het en ik ook! 

 • Welgemeende felicitaties met het prachtige boek dat ik met veel plezier ga doornemen! Je mag er echt fier op zijn, want het is gewoonweg fantastisch geworden!

 • Uw boek ziet er fantastisch uit en kent een zeer rijke inhoud over het leven van Vincent van Gogh. Deze periode van zijn leven kende ik nog niet en fijn dat jij dit zo goed hebt beschreven.

 • Deze morgen heb ik de zowat 120 werken van Vincent opgelijst zoals ze in jouw boek werden beschreven. Een titanenwerk(je) voor mij … vergeleken natuurlijk bij het juweeltje waar je niet minder dan 6 jaar onderzoek aan vooraf hebt gehad alvorens het uit te geven !

  Ik heb er ontzettend veel bij geleerd; opnieuw werken te zien krijgen die ik uit het oog verloren was, afbeeldingen die ik voor het eerst in kleur zag, randinformatie waar ik geen weet van had, andere gegevens die ik met bewondering las omdat ze overeenstemden met en hoe ik er mij bij voelde, etc…

  Hoe dan ook, een tweede lezing dringt zich de volgende weken zeker op...

 • Marleen, ik ben aan het verdwalen in jouw boek! Zoveel nieuwe informatie! Wat een goed werk heb je verricht!

 • Wat een indrukwekkend boekwerk! Al een stukje gelezen en werkelijk prachtig!..